kontakt@dzikakrew.pl

Kuchenny Survival

Fundacja Dzika Krew

Folwark Nadawki

MOAK Wasilków

zapraszają na rodzinne warsztaty “Kuchenny Survival”

 

Wiemy już jak wykonać szałas, uzdatnić wodę, zdobyć pożywienie i rozpalić ogień w lesie..

Teraz przyszedł czas na podniesienie poprzeczki i próbę przetrwania w dużo bardziej wymagających warunkach – współczesnej domowej kuchni

Zapewne każdy z nas chciałby zdrowo się odżywiać.
Niestety jest to dość skomplikowane.
Pod pytaniem “co jeść ?”, poza kwestią diety, kryją się takie zagadnienia jak zdrowe pochodzenie produktów, zdrowe przetwarzanie i zdrowe opakowanie.
Ostatecznie często poddajemy się stwierdzając, że “wszystko przecież jest niezdrowe”.

Podczas warsztatów wspólnie poszukamy rozwiązania tego problemu.
Za cel stawiamy sobie trwałe, pozytywne zmiany w dziedzinie zdrowego odżywiania.



Nabiał i Produkty Zbożowe

Tematem wiodącym pierwszych warsztatów będzie nabiał i produkty zbożowe. 

Zajęcia poprowadzi Pani Irena Och, właścicielka gospodarstwa rolnego i marki Augustowskie Smaki Natury. 

Co mamy w planie ?

  • wspólne wyrabianie produktów nabiałowych,
  • pieczenie chleba (każdy zespół swój),
  • degustacja pieczywa, serów, twarożków, jogurtów oraz mleka krowiego i koziego marki Augustowskie Smaki Natury,
  • możliwość wymiany doświadczeń w gronie osób ceniących zdrowe odżywianie,
  • dzieci dowiedzą się skąd bierze się mleko – może uda im się wydoić kozę ?

Seria warsztatów będzie również okazją do nawiązania kontaktu ze sprawdzonymi producentami, u których można zaopatrywać się w zdrowe produkty regularnie.

Zajęcia odbędą się w Folwarku Nadawki http://folwarknadawki.pl,
w sobotę 18 stycznia w godz. 15:00 – 18:00.
Koszt udziału rodziny (do 4 osób): 50 zł
Dla posiadaczy Karty Wasilkowianina: 35 zł
https://kartawasilkowianina.pl/
Limit miejsc: 10 rodzin.
Zapraszamy do zapisów: kontakt@dzikakrew.pl